4. september 2011

Ship o'hoi!

Forrige helg feiret vi 5-årsdagen til Hans Oskar, og han var fast bestemt på at det skulle holdes sjørøverfest.

Så etter å ha funnet masse inspirasjon og tips på nettet og litt shopping her og der - blant annet hos Pirater og Prinsesser - ble det sjørøverfest!

Og selveste piraten sjøl ble veldig fornøyd med dagen - og da er jo selvsagt også mammaen fornøyd.

Jeg satte veldig pris på blogger og div. hvor jeg fant inspirasjon til sjørøverfest, så derfor har jeg lyst til å vise fram litt fra vår fest - kanskje det er flere pirat-mammaer der ute som er på jakt etter ideer?


Vi måtte naturligvis ha skattejakt. Jeg lagde et kart over gata vår på gråpapir, hvor jeg tegna inn hvor skatten lå og hvor piratene måtte gå for å komme fram. Skatten var gjemt under et tre hos en av naboene våre.

Skattekista hadde jeg fyllt med små (potet)gull-poser, gullbarrer fyllt med godteri og selvsagt gullmynter og litt gull-serpentiner. Det var stor stas når skatten ble funnet og innholdet åpenbarte seg for piratene. Veldig moro - og veldig greit å komme seg ut og løpe litt mellom piratmåltidet og kakene. ;-)
En sjørøverfest med respekt for seg selv må jo ha ei sjørøverskute. Kaka er laget med utgangspunkt i ei stor langpannesjokoladekake og en stor porsjon sjokoladesmørkrem. Blåbærgele utgjorde havet for anledningen.


Ellers er jo muffins alltid populært i bursdager - og sjørøvermuffinsformene kom med tilhørende piratflagg - det var jo ekstra stas. Med coctailpinner formet som sverd i tillegg ble jo muffinsene skikkelig pirat-mat.
12 kommentarer:

 1. Du er helt RÅ! kjempeflott :))

  SvarSlett
 2. WOW! Så flink du er! Kan tenke meg at det ble et vellykket selskap

  SvarSlett
 3. Steike, jeg er imponert, snuppa! Du skulle blitt partyfikser og du ;) Herlig. Og tenkt at du har skolegutt neste høst :) Klemmer.

  SvarSlett
 4. Jeg blir helt stum av beundring Hanne! Du er så flink!! :-) *klem*

  Cecilie Lunde (hadde ingen profil som identifiserte meg.. :-))

  SvarSlett
 5. Gå planken - for et sjørøverparty! Du har vært utrolig kreativ, alt er så gjennomført tøfft. Kan tenke meg det var mange fornøyde gutter med store øyne på festen :) Jeg er virkelig imponert!!

  SvarSlett
 6. Så utrolig FLOTT og gjennomført dette ble Hanne!
  Tar av meg sjørøverhatten for deg altså;)
  klem fra
  Mette

  SvarSlett
 7. Gratulerer så mye med 5-åringen!!

  Må bare si meg enig med Mette, tar av meg sjørøverhatten i beundring jeg også! Helt herlig alt sammen, og ikke rart at bursdagsbarnet var fornøyd! Dette har du virkelig lagt ned mye jobb i!

  Klem :-)

  SvarSlett
 8. Så gøy at du deler!! Morsomt å se hvordan andre steller istand bursdager! Det er jo noen av dem... Jeg har laga sjørøverkake til min eldste fra han var tre til han ble 8 nå i vinter. Blir spennende når den tradisjonen blir for barnslig..
  Du har gjort alt så gjennomført, det er virkelig imponerende!!

  SvarSlett
 9. ÅÅHH så mange flotte ting du har laget og satt sammen Hanne!
  Guttene mine kan bare drømme om en slik fest med slike invitasjoner!! Pirater er veldig tingen om dagen i huset her også!
  For en herlig skatte kjiste (?) det var også!
  Det er utrolig hva du får til Hanne.

  Klemmer fra Nina x

  SvarSlett
 10. For en sjørøverfest! : ) Skjønner godt at bursdagsbarnet var fornøyd med denne! Herlige invitasjoner, skatt, kaker og pynt ; )

  SvarSlett
 11. WOW!!! Så utrolig stilig og gjennomført du hadde laget dette!!!! Jeg er helt imponert! :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du titter innom bloggen min og legger igjen en hilsen!
Det setter jeg pris på! ♥